Налагодження співпраці учасників АТО з організаціями ветеранів війни з інших країн — така мета міжнародного форуму «Ветерани війни — за мир», що днями відбувся у Вінниці. Проведення заходу ініціювало Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО, головний офіс якого розташовано в обласному центрі.

— У нас багато громадських організацій, що опікуються учасниками АТО, підтримують поранених, сім’ї загиблих, — каже керівник об’єднання Анатолій Слівінський. — Ми контактуємо між собою. Але не вистачає співпраці з аналогічними організаціями з інших країн. Така співпраця дала б можливість, наприклад, готувати спільні звернення до світових лідерів з питань, що стосуються припинення війни на Донбасі.
Участь у заході взяли представники офісу НАТО в Україні, ЄС, ОБСЄ, медичного корпусу армії США, Фонду Девіда Лінча (США), Балтійсько-Чорноморської конфедерації, міжнародного комітету Червоного Хреста, асоціації «Вчені світу за мир», Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, Товариства психологів України. Форум відбувався за підтримки Вінницької обласної та міської влади. Привітання від Голови Верховної Ради його учасникам зачитав народний депутат України Сергій Кудлаєнко. До речі, саме він брав активну участь у створенні Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО.
— Хто, як не безпосередні учасники бойових дій на сході країни, як не волонтери, які так само ризикують життям під час надання допомоги бійцям, мають найвище право заявляти про відновлення миру та злагоди на рідній землі, — сказав пан Кудлаєнко. — Їхні свідчення про участь у бойових діях проти нашої держави країни-агресора найбільш правдиві.