За весь час бойових дій на Донбасі Вінниччина втратила 155 кращих своїх синів, троє з яких удостоєні звання Героя України.

 

Цифру болісних втрат повідомила заступник директора соціальної політики Вінницької облдержадміністрації Людмила КАРАТАЄВА. За її словами, 112 бійців загинули у боях з бойовиками та російськими окупантами, 37 померли від отриманих ран, родини ще шістьох загиблих вінничан, які раніше проживали в інших регіонах, повернулися на малу батьківщину. Троє мобілізованих вважаються зниклими безвісти.

 

– Насправді цифра втрат наших земляків більша від наведеної, – наголошують в обласному військовому комісаріаті. – Бо серед загиблих вінничан є ще ті, які проживали в інших регіонах і там поховані.

 

Троє загиблих – льотчики Костянтин МОГИЛКО та Дмитро МАЙБОРОДА, а також спецназівець Юрій КОВАЛЕНКО удостоєні найвищої нагороди держави – Золотої Зірки Героя (посмертно).

 

Людмила Каратаєва додала, що сім’ям загиблих виплачено матеріальну допомогу на загальну суму 4,3 мільйона гривеньЩе 4,9 мільйона гривень надано 495-ти пораненим бійцям. Загалом в області адміністративні та соціальні послуги отримують сім тисяч 143 особи з числа учасників АТО і демобілізованих.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України