Протягом першого кварталу Закарпатською митницею ДФС оформлено товарів на понад п'ятнадцять мільярдів гривень. Імпорт значно перевищує експорт. А порівняно з таким само минулорічним періодом загальний обсяг зменшився майже на чотири з половиною відсотка, до того ж обсяг імпорту впав на 21,4, а експорту збільшився на 20,8 відсотка.

 

ФАКТ

 

У Закарпатській митниці ДФС на обліку перебувають 3577 осіб, які проводять операції з товарами. Зовнішньоекономічну діяльність у березні здійснювали 1172 суб'єкти господарювання.

 

За січень -- березень оформлено 31 293 митні декларації, з яких понад третина в режимі імпорту та понад сорок відсотків в режимі експорту.

 

Ввозили товари переважно з Угорщини -- 31,4 відсотка, Словаччини - двадцять і з Німеччини -- трохи більш як вісім відсотків. Хоча вироблялася продукція переважно в Китаї та ЄС. У експорті (до Угорщини -- понад третина, до Італії -- майже тринадцять і вісім відсотків -- до Німеччини) переважали деревина паливна, інвентар та обладнання для занять фізкультурою і вироби з дерева.

 

Василь НИТКА.

 

Ужгород.

 

Голос України