До Маріуполя завітав відомий Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» під орудою художнього керівника й диригента, народного артиста України Сергія Бурка. Львів’яни вирушили на схід після гастролей у них Маріупольського камерного оркестру «Ренесанс» (головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Василь Крячок).

В ексклюзивній програмі першого концерту «CLASSІCA VІVA» львівські «віртуози» представили маріупольцям хіти світової класики, твори всесвітньовідомих українських композиторів минулого й сучасності. Другий концерт — «Вечір струнних серенад» — відбувся за спільної участі двох камерних оркестрів: «Віртуозів Львова» і «Ренесансу». Музика Вівальді, Чайковського й Моцарта протягом декількох годин відносила слухачів у світ краси й гармонії.
Зі сцени театру диригенти оркестрів, яких пов’язує двадцятирічна дружба, обмінялися текстами угоди про творчу співпрацю, підписаної у рамках зустрічі. Заплановано об’єднати творчі зусилля двох колективів для проведення спільних концертів і програм у рамках святкування 25-ї річниці незалежності України.
Своїми враженнями від концерту з «Голосом України» поділилися й глядачі. Маріуполець Сергій Михайлович повідомив, що на концерт його привела дочка, але із задоволенням тепер прийшов би ще раз. Особливо, каже, сподобався мікс із класики й сучасності.
Педагог Олена Володимирівна зазначила: «Мені здається, це для нас своєрідна терапія музикою, яка дає змогу хоча б трохи відновити спокій у душі й бажання жити».

Донецька область.

 

 

На знімку: під час концерту.

Фото надане автором.