У Кіровограді — колотнеча через перекриття мешканцями проблемного гуртожитку, що по проспекту Університетському, відразу кількох вулиць. Зокрема і центральної, Великої Перспективної. З понеділка люди блокують рух вранці і ввечері. Поки що — по кілька годин.

Активісти вже другий місяць «живуть» у наметі на центральній площі — Героїв Майдану (на знімку). А розпочали акції, коли дізнались, що кілька років тому їхній гуртожиток таємно передали в приватну власність, а тепер ще й почали розпродувати кімнати, в яких вони живуть, про що неодноразово писав «Голос України».
У міській раді провели чергову нараду з розгляду резонансної проблеми. Проте чиновники міськради та представники правоохоронних органів спромоглися лише закликати мешканців сумнозвісного гуртожитку не перекривати вулиці. Тим часом бідолахи стверджують, що у їхній ситуації жодних позитивних зрушень. Навіть не покарані службовці, які готували документи про зміну форми власності, не викликані на допит учасники передачі гуртожитку в приватну власність. Після чергової поради чиновників звертатись до суду, щоб той скасував право власності на гуртожиток, умовні безхатченки заявили про початок перекриття в обласному центрі мікрорайону, де вони проживають, одного з в’їздів до міста та його центру. А ще, якщо бездіяльність відповідних місцевих органів триватиме, через два тижні вирушать пішки на Київ.
Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко під час чергової апаратної наради закликав міськраду, якщо це в її компетенції, негайно ухвалити відповідні рішення. А також публічно звернувся до народних депутатів, якщо вирішення питання залежить від фонду Держмайна.

Кіровоград.

Фото з архіву автора.