\Традиційний щорічний фестиваль «Весняний книговир», що тривав у Кіровограді протягом трьох днів, став не лише презентаційним заходом літературних новинок, а й творчим майданчиком для місцевих та приїжджих поетів та прозаїків, святом для поціновувачів української книги.


Книжкові виставки, презентації літературних видань, майстер-класи, розважальні програми для дітей, зустрічі з письменниками — далеко не повний перелік усіх складових програми фестивалю. Серед них такі знакові події, як презентація книги вибраної лірики українського поета, кіровоградця Валерія Гончаренка. А також — демонстрація художньо-публіцистичного фільму «Милі мої українці!» сценариста, режисера і виконавця однієї з головних його ролей, члена національних спілок письменників та кінематографістів Олександра Жовни.


Студенти державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка в рамках «Весняного книговиру» організували фестиваль соціальної реклами «Твій погляд», на якому презентували проекти кафедри видавничої справи та редагування, створені власноруч постери та листівки соціального спрямування. Особливий інтерес учасників та гостей форуму традиційно викликали книжкові новинки, запропоновані провідним в області видавництвом «Імекс-ЛТД». Картинна галерея «Світ і Вітчизна» П. Оссовського приймала конференцію «Дитячі книжки та Всі-всі-всі». А в цей час містом курсував велоBOOK, в магічних корзинках міні-книгарень якого жителі могли знайти книжки кишенькового формату, оригінальні листівки, блокноти, сувеніри та багато чого цікавого.


Безперечно, фестиваль став головною подією популяризації української книги на Кіровоградщині.



Кіровоградська область.

 

Директор видавництва «Імекс-ЛТД» Тамара Самиляк (друга праворуч).


Фото автора.