Інформація про продаж пам'ятника Леніну в соціальних мережах та на сайті оголошень розмістив міський голова Новгорода-Сіверського Олег БОНДАРЕНКО. Воліє отримати за нього мільйон гривень.

 

Можливо, таку ціну він хоче, оскільки це останній пам'ятник в райцентрі Чернігівщини, що його досі не демонтовано в рамках виконання законів про декомунізацію?

 

Ні, -- в інтерв'ю місцевим журналістам Олег Бондаренко пояснив, що ціна умовна, але оскільки пам'ятник є міською комунальною власністю, то він хоче за нього отримати не менше балансової вартості -- 160 тисяч гривеньВисота новгород-сіверського Леніна -- 5 метрів, а вага -- кілька тонн. Виручені за нього кошти міський голова хоче використати на влаштування на його місці фонтану.

 

На закиди щодо свідомого затягування виконання законів про декомунізацію і рішення сесії міської ради про демонтаж Олег Бондаренко відповідає, що не хоче валити Леніна некультурно, а воліє продати покупцеві з правом самовивозу. Раніше він взагалі виступав проти демонтажу цього пам'ятника.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України