Уряд має забезпечити виконання трьох першочергових завдань — стабілізація ситуації у країні, забезпечення відновлення економічного зростання та соціальної справедливості, що дасть змогу підвищити якість життя громадян та повернути відчуття гідності за країну. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Стратегічна мета України — це європейська та євроатлантична інтеграція і рівень життя, який сьогодні є в європейських країнах, але цей рівень життя можливо забезпечити лише шляхом структурних і глибоких реформ та подолання корупції, упевнений прем’єр. Він навів приклади високих цін на ліки, непрозорої діяльності української митниці та неефективного державного управління та зазначив, що забезпечення прозорості роботи в цих сферах дасть можливість повернути до держбюджету країни десятки мільярдів гривень, які раніше втрачалися через корупцію та монополії. «Треба збудувати таку систему, яка вже ніколи не дасть будь-яким пройдисвітам своїми схемами порушити національний інтерес», — сказав глава уряду.

Серед інших важливих напрямів роботи В. Гройсман назвав проведення судової, реформи освіти, розбудову доріг, здійснення дерегуляції, створення привабливого бізнес-клімату, розробку якісної податкової реформи та публічної приватизації держпідприємств. «Там, де нині годівниці тих чи інших людей, які сидять на держпідприємствах, уряд уже сьогодні демонструє приведення і призначення на посади якісних фахівців», — зауважив він, нагадавши про нещодавнє призначення обраного на відкритому конкурсі керівника «Укрзалізниці». «Через такі впровадження країна почне змінюватися», — підкреслив Володимир Гройсман.

За словами прем’єра, нині кожне міністерство працює над визначенням трьох—п’яти пріоритетів роботи в кожній сфері, а вже наступного місяця буде представлено оперативний план із конкретними завданнями та чіткими термінами виконання. «Для мене влада не є цінністю і не є самоціллю.