У четвер, 20 березня, громадські активісти кількох районів Закарпаття зібралися на мітинг під стінами облдержадміністрації та обговорили з керівником краю Валерієм Лунченком запропоновані кандидатури на посади голів районних держадміністрацій. Серед делегатів від громадськості були представники Тячівського, Хустського, Рахівського, Виноградівського, Міжгірського, Воловецького районів. Підтримали приїжджих і активісти ужгородського Євромайдану.

Після короткої зустрічі з делегатами від районів у своєму кабінеті голова ОДА вийшов до людей на вулицю та поспілкувався з ними (на знімку в центрі). Він зазначив, що задоволений активністю громадян і вітає конструктивні пропозиції, повідомили «Голосу України» у прес-центрі облдержадміністрації. Уже досягнуто домовленостей щодо голів кількох районів.

Гучну дискусію і суперечку серед присутніх викликала кандидатура на голову Виноградівської РДА. Активісти не хочуть бачити на цій посаді представника колишньої правлячої партії, тому виступають проти Михайла Кочіша. Однак і його конкурент, представник «Фронту змін» Віталій Любка, поки що не погоджується очолити район, тому питання залишається відкритим.

Валерій Лунченко закликав громадян не зволікати з погодженням кандидатів, адже економічна ситуація в країні складна і район не може тривалий час залишатися без керівника. Очільник краю зазначає: вже четвертий день поспіль відбуваються затримки виплат із захищених статей. Крім того, показник виконання бюджету області опустився нижче рівня в 60 відсотків, а це, окрім іншого, результат відсутності господарів у районах. Тому у понеділок повинні бути озвучені прізвища голів РДА.

Якщо не відбудеться діалогу між представниками громади і кандидатами на місцях, вольове рішення Валерій Лунченко ухвалить самостійно.

Мітингарі розійшлися, задоволені намаганням влади знайти компроміс із громадою.

Закарпатська область.

 

Фото прес-центру ОДА.