Кіровоградські меценати, волонтери та журналісти під час щорічного, нині вже сьомого, Великоднього благодійного аукціону вторгували 140 000 гривень для хворих на рак земляків.

Як повідомила член оргкомітету, журналіст, керівник громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич, на торги було виставлено понад сорок лотів із творами мистецтва, які митці, колекціонери та власники галерей передали безплатно. 
Це відомі художники Федір Лагно, Сергій Дрига, Фелікс Полонський, Людмила Кривенко, Ірина Кухаренко, Павло Олексієнко, Ольга Коломієць та молоді майстри. Частину картин місцеві меценати надали з власних колекцій. Серед них колекціонери Людмила Шубіна, Валерій Добробатько та Олександр Сіома, Тимур і Людмила Сидоренки. Кілька років поспіль незмінний успіх мають енергозберігаючі дизайнерські обігрівачі під брендом UDEN-S, які надає місцевий виробник.
Вдалий старт торгам дав лот у вигляді тендітної фігурки янгола різьбяра Володимира Крутоуса, який за стартової ціни в 250 гривень придбала відомий кіровоградський меценат, благодійник, член оргкомітету аукціону Людмила Шубіна за три тисячі гривень і передала у фонд обласного художнього музею.
Втричі збільшили покупці вартість обох робіт Федора Лагна. Активно торгувались за картину «Маленькі друзі» наймолодшої учасниці акції Єлизавети Майстренко. Знайшла свого покупця за 500 грн. і колективна робота кіровоградських журналістів «Весняний край».
Зібрані кошти передадуть на потреби пацієнтів обласного онкологічного диспансеру. Рівень захворювань на рак серед жителів регіону досить високий, тож оргкомітет аукціону вирішив закупити спеціальне обладнання і встановити його у поліклініці, щоб покращити рівень послуг і полегшити доступ сотень щоденних пацієнтів установи до обстеження.

Кіровоградська область.

 

 

Торгується голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко (посередині).

Фото Олени КАРПЕНКО.