День Христового Воскресіння християни Вінниці відзначили Хресною ходою, в якій об'єдналися віруючі всіх 38 православних храмів обласного центру.

 

Очолювані настоятелями церков, потоки віруючих, до яких по дорозі долучалися охочі взяти участь у дійстві, прямували до Спасо-Преображенського кафедрального собору на вулиці Соборній. Звідти, об'єднавшись у великий Хресний хід, в якому налічувалося понад дві тисячі людей, попрямували головною вулицею міста до Свято-Воскресенського храму. Очолював ходу митрополит Вінницький і Барський Симеон разом із керівництвом Вінницької єпархії УПЦ та служителями церков. На площі біля Свято-Воскресенського храму відбулося урочисте Пасхальне богослужіння (на знімку). До участі в ньому долучилися керівники області та міста Вінниці.

 

Фото з сайту Вінницької облради.

 

-- Чудо Воскресіння Христового спонукає нас творити добрі справи, знаходити спільну мову один з одним та робити все, аби наша рідна земля стала кращою, сильнішою, багатшою та міцнішою, -- зазначив у своєму виступі перед учасниками богослужіння голова Вінницької обласної ради Анатолій ОЛІЙНИК. -- Переконаний, що цьогорічні свята стануть черговим етапом нашого взаєморозуміння. Хочу побажати всім миру, добра, здоров'я, достатку, Божого благословення та благодаті.

 

Митрополит Симеон подякував за привітання та побажав керівникам місцевої влади мудрості й всесильної Божої допомоги у вирішенні непростих завдань, які ставить перед ними суспільство.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України