З конкурсу строю і пісні "Майбутній захисник України" розпочалися урочисті заходи з нагоди відзначення 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі і Дня пам'яті та примирення в Кіровограді (на знімку).

 

Традиційний військово-патріотичний конкурс проходить в обласному центрі вже четвертий рік поспіль. Цього разу в ньому змагались загони старшокласників 32 шкіл міста. Юні учасники показали себе справжніми патріотами України. Їхні виступи були злагодженими, а вишкіл -- майже як у професійних військових.

 

По закінченні конкурсної частини загони пройшли урочистим маршем до площі перед міською радою, де минулорічні переможці підняли поряд із Державним прапором України і прапором Кіровограда бойові прапори 3-го окремого полку спеціального призначення, 79-ї окремої аеромобільної бригади, 57-ї окремої мотопіхотної бригади, 17-го та 34-го мотопіхотних батальйонів -- кіровоградських військових частин, які з честю виконують бойові завдання, захищаючи суверенітет і незалежність України.

 

Міський голова Андрій РАЙКОВИЧ вручив переможцям конкурсу нагороди. Крім того, вони отримали почесне право пройти парадним строєм перед ветеранами міста та учасниками АТО на Меморіальному комплексі "Фортечні вали" 9 Травня.

 

Петро МЕЛЬНИК.

Фото автора.

 

Кіровоград.

 

Голос України