Те, що протягом тривалого часу не змогла вирішити Запорізька міська рада, нині винесено на розгляд обласної комісії з питань ліквідації символів тоталітаризму і повернення історичних назв в регіоні. Втім, її ухвали мають рекомендаційний характер, а затверджуватимуться вони розпорядженням голови Запорізької ОДА.

 

Оприлюднені останні рішення комісії, які стосуються 52 вулиць обласного центру. Фахівці пропонують назвати їх іменами загиблих воїнів АТО. Втім, кілька вулиць дістануть назви військових частин, сформованих чи дислокованих в області. Через те вулиця Уральська (Уральські казарми -- це фактично ціла місцина Шевченківського району) стане вулицею Героїв 55-ї бригади, вулиця Гудименка -- Героїв 93-ї бригади, Шушенська -- Героїв 37-го батальйону.

 

Тим часом члени згаданої комісії не дійшли згоди щодо перейменування Комунарського району -- єдиного в місті поки що не декомунізованого. На громадські слухання попередньо запропоновані чотири варіанти його назви: Південний, Сагайдачний, Гетьманський та Козацький.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України