Журналіст громадського телебачення "Запоріжжя" Анатолій ОСТАПЕНКО йшов на роботу. Аж раптом на вулиці Шкільній (донедавна вулиці Героїв Сталінграду) зупинилася автівка синього кольору -- чи то "Таврія", чи то ВАЗівська "девятка", -- і з неї вибігли троє в масках. Журналіста миттєво звалили на землю і почали бити ногами по голові і тулубу. Випадкові перехожі -- переважно дівчата -- почали верещати від страху, і, мабуть, це трохи налякало нападників. Тому, кинувши жертву побиття, вони сіли в машину і поїхали геть.

 

Колеги А. Остапенка у своєму зверненні до Президента України повідомили, що постраждалий працював над журналістськими розслідуваннями і саме його професійна діяльність стала причиною нападу і побиття. До речі, місцева поліція розглядає саме таку версію як основну. Втім, чомусь не бачить у події великої біди. В офіційному повідомленні фігурують легкі тілесні ушкодження і та обставина, що ноутбук та інші цінні речі, які в момент нападу були в сумці журналіста, ніхто не забрав. Триває лише перевірка обставин інциденту.

 

Своєю чергою представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья МІЯТОВИЧ закликала українську владу забезпечити оперативне розслідування нападу на журналіста.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України