Про стан запорізьких доріг уже сказано-переказано. Особливо в районі Токмака та на горезвісній магістралі Запоріжжя — Маріуполь. Ще якось підтримуються в більш-менш нормальному стані стратегічна дорога в бік Донецька, траси Харків — Сімферополь, Одеса — Новоазовськ, Енергодар — Василівка — Бердянськ. 

 

Втім, десь поблизу останнього міста, найшвидше, на півночі Бердянського району, дорожнє покриття «нічим не поступається» якості згаданої траси на Маріуполь. У чому пересвідчився голова Запорізької ОДА, автомобіль якого пробив одразу два колеса, і через те довелося скористатися послугами евакуатора. Про це Костянтин Бриль сам повідомив під час оперативної наради в облдержадміністрації. Він також зазначив, що «навіть недолік фінансування не є виправданням у випадках, коли не відремонтовані навіть небезпечні для життя ділянки доріг».


Тут варто додати, що цьогоріч коштів у місцевого автодору вистачає хіба що на ямковий ремонт (в межах області) траси з Харкова на Сімферополь. Через хронічну невиплату зарплати вже кілька разів проводили акції протесту працівники експлуатаційних дільниць з Мелітополя та Бердянська. Щодо обласного центру, то тут все-таки знайшли гроші на серйозний ремонт Хортицького шосе — основної магістралі однойменного району. Щодо пошкоджених ділянок інших доріг міста, то їх, за дефіциту асфальту, активно латають брущаткою.

Запоріжжя.