Журналіст громадського телебачення «Запоріжжя» Анатолій Остапенко йшов на роботу. Аж раптом на вулиці Шкільній (донедавна Героїв Сталінграда) зупинилася автівка синього кольору — чи то «Таврія», чи то ВАЗівська «дев’ятка» — і з неї вибігли троє в масках. Чоловіка миттєво звалили на землю і протягом двадцяти секунд били ногами по голові і тулубу. Випадкові перехожі — переважно дівчата — почали верещати від страху, і, мабуть, це трохи налякало нападників. Тому, кинувши жертву побиття, вони сіли в машину і поїхали геть.


Колеги А. Остапенка у своєму зверненні до Президента України повідомили, що постраждалий працював над журналістськими розслідуваннями і саме його професійна діяльність стала причиною нападу і побиття. До речі, місцева поліція розглядає саме таку версію як основну. Втім, чомусь не бачить у події великої біди. В офіційному повідомленні фігурують легкі тілесні ушкодження і те, що ноутбук та інші цінні речі, які в момент нападу були в сумці журналіста, ніхто не забрав. Триває лише перевірка обставин інциденту.


Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович закликала українську владу забезпечити оперативне розслідування нападу на журналіста.

Запоріжжя.