Трьох мешканок із Криму доставили до пологового відділення Вінниці. За словами лікарів, невдовзі вони мають народжувати.

Ще п’ятеро вагітних жінок, які прибули з півострова, перебувають під наглядом лікарів Тульчинської і Тростянецької районних лікарень. Майже півтори сотні сімей із Криму розмістили у дитячому санаторії «Подільський Артек», що на околиці міста Ладижин. Територіально заклад належить до двох згаданих районних лікарень.

Загалом на Вінниччину прибули майже 250 переселенців. Крім згаданого дитячого санаторію, їх розмістили в гуртожитку Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля» та при храмі Євангельських християн-баптистів в обласному центрі. Місця у монастирях та парафіяльних будинках пропонує також Вінницька єпархія Української православної церкви.

А збір необхідного для прибулих організував штаб Євромайдану у Вінниці. Там наголошують, що потрібні елементарні речі: засоби гігієни, іграшки, одяг, взуття, а також продукти харчування.

Тим часом в області продовжують надання допомоги Збройним Силам. 120 тонн сільськогосподарської продукції зібрали в Оратівському районі. Переказують гроші підприємці. Кореспондент «Голосу України» став випадковим свідком, коли 19 березня в одній із банківських установ чоловік переказав на потреби війська десять тисяч гривень. Називати себе відмовився. Сказав, робить це не заради слави, а заради загальної справи.

Вінницька область.