У хроніці пригод Запоріжжя цього разу викликають увагу дві пожежі, вибух МАФу та удар блискавки. Почнемо з останнього.

 

У селі Таврійське Якимівського району під час денного доїння корови постраждала 33-річна жінка. Тварину вбило електричним розрядом, а доярка отримала легку електротравму -- без втрати свідомості. Від медичної допомоги жінка відмовилася...

 

Тим часом в обласному центрі горіла будівля дитячого садочка № 253 "Сонечко". Подія сталася пізно ввечері 1 червня, тому вихованців і вихователів у приміщенні не було. Постраждали веранди першого і другого поверхів і частково дах будівлі. Міська влада вже оголосила про негайний ремонт приміщення за рахунок бюджету. Поки ж тимчасово діти переведені до іншого садочка.

 

Ще одна пожежа сталася в людному місці -- у пішохідному переході на перетині проспекту Соборного та вулиці Сталеварів. З доброго дива запалала металева шафа з інвентарем. Гасити полум'я довелося в апаратах на стисненому повітрі. До слова сказати -- запорізькі підземні переходи -- звужені "до непристойності" різними кіосками, у разі якогось форс-мажору являють собою пряму небезпеку людям. Особливо там, де жвавий рух пішоходів -- біля Критого ринку (на вулиці Сталеварів) і ринку на вулиці Базарній.

 

Варто сказати кілька слів і про нічний вибух кіоску. У місті йде активна кампанія проти МАФів, ухвалено навіть мораторій на їхнє встановлення, втім, одна ковбасна фірма, схоже, поза кампанією і мораторієм -- її кіоски ростуть, як гриби. І ось вранці 2 червня з'ясувалося, що у Дніпровському районі невідомий намагався підірвати МАФ саме згаданої фірми. Поліція встановила, що, найшвидше, якась вибухова речовина підірвана з допомогою гранатного запалу. Встановлюється сума заподіяної шкоди, триває слідство.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України