Виробництво нових моделей автомобілів четвертого та п’ятого поколінь «Spacebeck» та «Skoda Octavіa» А7RS запустили на автомобільному заводі «Єврокар», який розташовується біля міста Чоп. У заході з цієї нагоди взяли участь голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух, голова наглядової ради ПрАТ «Єврокар» Олег Боярин, гендиректор підприємства Ігор Царенко, керівник регіону СНД «Шкода авто» Мирослав Крупа.

Тут можуть випускати до 50 тисяч автомобілів на рік, але наразі виготовляють лише четвертину. «Незважаючи на складну економічну ситуацію в державі, за умов грамотної роботи влади і бізнесу, чіткого плану розвитку та модернізації економіки у нас усіх є можливість побудувати нову країну», — впевнений Олег Боярин. У тому, що робота підприємства обов’язково вийде на новий рівень, переконаний і голова ОДА Валерій Лунченко (на знімку — другий праворуч). Він пообіцяв, що Закарпаття стане одним з перших регіонів України, де найближчим часом будуть створені індустріальні парки, точкові вільні економічні зони зі спрощеними умовами оподаткування та сприятливим кліматом для залучення інвестицій.

На знімку: під час ознайомлення з випуском нових моделей автівок у цехах «Єврокару».

Фото надане прес-центром ОДА.

Довідково

«Єврокар» — одне з найпотужніших підприємств Закарпаття. Станом на 1 січня у виробництво залучено 35 млн. доларів інвестицій, з них три мільйони — іноземного походження. Середня зарплата на підприємстві — майже 4000 гривень.