З початком Євро-2016 у Запоріжжі на традиційному місці -- біля каскаду фонтанів "Райдуга" -- почне працювати футбольна фан-зона. На одному із найбільших в Україні екранів транслюватимуться всі матчі чемпіонату у Франції, окрім ігор збірної Російської Федерації.

 

Тим часом місто відвідала комісія УЄФА. Луганська "Зоря" збирається проводити домашні матчі в Запоріжжі, тому інспектори Європейської футбольної асоціації перевірили готовність стадіону. На "Славутич-арені" гостей зустрічали міський голова Володимир БУРЯК та начальник ГУ Національної поліції у Запорізькій області Віктор ОЛЬХОВСЬКИЙ. В цілому інспекторам усе сподобалося, утім, кажуть, що не обійшлося без зауважень -- бракує спеціальних турнікетів на входах. Дано обіцянку, що спільними зусиллями і клуб, і місто -- ще до початку групового турніру -- це питання вирішать.

 

Також у Запоріжжі відбувся випуск футбольної школи "Металурга", яку із зими під своє крило взяла міська влада. 20 юних футболістів, 1999 року народження, отримали відповідні сертифікати. Кілька з них уже підписали контракти з клубами прем'єр-ліги -- "Дніпром" та "Зорею".

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України