Центр дозвілля літніх людей відкрито у райцентрі Тростянець на Вінниччині за кошти Міжнародної благодійної організації "Фонд Східна Європа" з метою поліпшити буденне життя одиноких.

 

-- Нині багато уваги приділяється дітям і людям з особливими потребами, і це дуже правильно, -- зазначив на відкритті центру президент Міжнародної благодійної організації "Фонд Східна Європа" Віктор ЛЯХ. -- Хіба люди поважного віку, які залишилися на самоті, потребують менше уваги?

 

Місцем надання соціально-побутових послуг для одиноких малозабезпечених людей стане новий центр. Тут вони мають можливість зайнятися улюбленою справою, обравши заняття до душі. Створено літературний гурток та гурток рукоділля. Встановлено комп'ютери для опанування роботи в мережі Інтернет. Надаватимуть консультації юристи, фахівці інших галузей, зокрема, з розв'язання земельних питань. Обладнано місце для перукаря та швачки, які надаватимуть послуги відвідувачам центру. "Не думала, що пенсіонери такі активні люди, -- каже Лідія БОНДАР, директор територіального Центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Тростянецького району. -- Наше завдання -- не залишати їх наодинці, не забувати про них".

 

Це третій проект "Фонду Східна Європа", реалізований на Вінниччині. Два попередні присвячені розвитку малого бізнесу та електронного врядування.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України