Столиця курортного Приазов'я Бердянськ через тиждень може залишитися без води. Починаючи з 21 червня, "Запоріжжяобленерго" погрожує місцевому "Водоканалу" обмеженням енергопостачання через несвоєчасну сплату коштів за отримані послуги. Сума заборгованості -- 1,3 мільйона гривень.

 

Зауважимо, що "битви за воду" у Бердянську точаться не перше десятиліття. Місцева ріка Берда доведена до такого стану, що вже скоро не буде чому впадати в Азовське море. Проведений же водогін від Дніпра, з огляду на те, що всі інші міста Приазов'я (починаючи з Мелітополя) відмовилися від його використання, зробив бердянську воду досить дорогою. Додала проблем і концесія водогонів міста, які були передані ТОВ "Чиста вода".

 

Нині ситуація залишається напруженою -- у всіх комунальних підприємств Бердянська існує дебіторська заборгованість. У свою чергу, і вони мають борги перед іншими надавачами послуг. Утім, коли водопостачальники, за законом, не мають права позбавити людей води, то їхні колеги-енергетики у таких правах не обмежені. Принаймні законами. Тому й з'являються подібні "останні китайські попередження" про вимкнення, обмеження тощо. У розрахунку на те, що міська влада, аби не зірвати курортний сезон, все-таки десь нашкребе той мільйон із лишком.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України