Столиця курортного Приазов’я Бердянськ через тиждень може залишитися без води. Починаючи з 21 червня «Запоріжжяобленерго» погрожує місцевому «Водоканалу» обмеженням енергопостачання через несвоєчасну сплату коштів за отримані послуги. Сума заборгованості — 1,3 мільйона гривень.

Зауважимо, що «битви за воду» в Бердянську точаться не перше десятиліття. Місцева річка Берда доведена до такого стану, що вже скоро не буде чому впадати в Азовське море. Проведений же водогін від Дніпра, з огляду на те, що всі інші міста Приазов’я (починаючи з Мелітополя) відмовилися від його використання, зробив бердянську воду досить дорогою. Додала проблем і концесія водогонів міста, які були передані ТОВ «Чиста вода».
Нині ситуація залишається напруженою — у всіх комунальних підприємств Бердянська існує дебіторська заборгованість. У свою чергу і вони мають борги перед іншими надавачами послуг. Утім, коли водопостачальники, за законом, не мають права позбавити людей води, то їхні колеги-енергетики у таких правах не обмежені. У всякому разі законами. Тому й з’являються такі «останні китайські попередження» про вимкнення, обмеження тощо. У розрахунку на те, що міська влада, щоб не зірвати курортний сезон, все ж десь нашкребе той мільйон з лишком.

Запоріжжя.