У Вінниці під залізничним мостом невідомі заклали вибухівку. Незважаючи на те, що все відбувалося у людному місці, з інтенсивними рухом транспорту, ніхто не повідомив правоохоронцям про підозрілі дії молодиків.

 

-- Це був експеримент на предмет вивчення реакції громадян на очевидні протиправні дії групи невідомих людей, -- каже керівник прес-служби управління СБУ у Вінницькій області Ірина ЄРМОЛОВА. -- Неприємно вразила байдужість мешканців міста.

 

У відомстві наголошують, що події відбувалися вдень, умовні "диверсанти" зумисне робили все неспішно -- піднімалися під міст, закладали муляж вибухівки, що знаходився у великому ящику з яскравими написами. Один із них фільмував дії на мобільний телефон. Усе це привертало увагу як водіїв, так і перехожих. Однак жодна з правоохоронних структур області не отримала на свої телефони повідомлення про підозрілі роботи під мостом.

 

-- Неоголошена війна відбувається на сході, але її жертвами може стати будь-хто в іншому місці держави, -- йдеться у повідомленні координаційної групи Антитерористичного центру при управлінні СБУ у Вінницькій області. -- Не маємо права у такий складний час залишатися байдужими до того, що відбувається навколо нас.

 

Оперативники уточнили, що протягом минулого і нинішнього року в регіоні з незаконного обігу вилучено 11 гранатометів, два кулемети, 68 ручних гранат, 90 артилерійських снарядів, понад п'ять кілограмів тротилу, 11000 набоїв різного калібру, 17 саморобних вибухових пристроїв. Розслідувано кілька кримінальних проваджень за злочинами терористичної спрямованості.

 

До чого може призвести нині байдужість, співробітники відомства продемонстрували вінничанам під час флешмобу, який провели у найбільш людному місці -- на Європейській площі обласного центру.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України