Минулого року у Мелітополі на Запоріжжі зусиллями і коштом народного депутата Євгена БАЛИЦЬКОГО було розчищене поросле очеретом озеро Гарячка. Поряд -- джерельце, яке колись живило водою ріку Молочну. Втім, сама ріка вже поросла осокою, а озеро поряд з нею -- відділене від Молочної косою завширшки не менше 150 метрів.

 

У Мелітополі нарешті з'явилася своя зона відпочинку на воді, тож містянам тепер не обов'язково їхати 66 кілометрів до курорту Кирилівка. Проте виникла інша проблема: тільки-но розпочався сезон -- на відкритому пляжі одразу зареєстрували два випадки втоплення дорослих чоловіків. Обидва перебували на воді у стані алкогольного сп'яніння. За кілька днів -- аналогічна пригода. Цього разу чоловіка, який у нетверезому стані поліз купатися, вдалося врятувати. Створена міськрадою комісія встановила, що всі випадки пов'язані саме із вживанням алкоголю, продаж якого на пляжі начебто заборонено...

 

Утім, міський голова Мелітополя вважає, що у всьому винний пляж, облаштований за кошт народного депутата. Тож і дав розпорядження -- "...дослідити дно водоймища і перевірити наявні документи пляжу. Якщо дослідження дна покаже небезпеку для купання, а документів не виявиться, то пляж можуть просто закрити". То, може, для початку, на тому пляжі слід навести лад із продажем спиртного, від якого реально гинуть люди?..

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України