У ніч з 15 на 16 березня на ділянці прикордонного підрозділу «Ужгород», який охороняє українсько-словацький кордон, спрацював сигналізаційний комплекс на рух людини. Силами оперативної групи зі службовим собакою, яка за лічені хвилини прибула на місце НП, було виявлено ознаки пересування кількох осіб. Завдяки засобам тепловізійного спостереження за 400 метрів від державного кордону наряд прикордонників виявив та затримав шістьох осіб без документів. Порушники повідомили, що вони є громадянами Афганістану.

Ще майже дві години прикордонники не припиняли пошуків, використовуючи технічні прилади та розшукових собак. І згодом затримали ще декілька дрібних груп незаконних мігрантів. Разом — двадцять сім душ! А загальна кількість затриманих правопорушників становила 33 особи.

Три десятки з них назвалися громадянами Афганістану, решта — вихідцями із Сирії. За результатами первинного опитування стало відомо, що на територію Закарпатської області вони потрапили у вантажному автомобілі, повідомив «Голосу України» прес-секретар Чопського прикордонного загону Роман Павленко. Він додав, що таких великих груп незаконних мігрантів прикордонники Чопа не затримували вже більше п’яти років.

Тієї самої ночі прикордонники відділу «Великий Березний» затримали ще двох африканців, які намагалися дістатися до Словаччини. Один із них назвався вихідцем із Нігерії, другий — із Гвінеї.

Усіх правопорушників доставлено до підрозділів. Установлюються їхні особи, проводяться адміністративно-процесуальні та перевірочні заходи.

Закарпатська область.

На заставу «шукачів щастя» повели строєм.

Фото прес-служби загону.