Обласна влада просила підтримки народних обранців у питанні фінансування найболючіших проблем регіону. Мова -- про мостові переходи через Дніпро в Запоріжжі. Місто й область свої зобов'язання виконали, передбачивши у своїх бюджетах відповідно 44 і 20 мільйонів гривень. Слово -- за державним бюджетом, з якого в цьому разі має бути виділено 200 мільйонів.

 

Утім, відсутність ентузіазму депутатів у цьому питанні вказує на те, що й цього року нічого на "будову століття" не надійде. Петро ВАНАТ ("Народний фронт"), а за ним і В'ячеслав БОГУСЛАЄВ ("Воля народу") запропонували шукати іноземних інвесторів, китайців чи канадійців, які й добудують мости...

 

Тим часом, Вадим КРИВОХАТЬКО (БПП) порушив ще одне питання -- стосовно головлікаря обласної клінічної лікарні, в діяльності якого помічено серйозні зловживання -- хоча б із закупівлею коштом обласного бюджету ангіографа (за 25 мільйонів гривень). Тим часом голова Запорізької ОДА начебто захищає його в Генпрокуратурі. На звинувачення очільник області Костянтин БРИЛЬ відповів, що й справді "був у Генеральній прокуратурі. Але лише для того, щоб ця справа розслідувалася об'єктивно, бо прокуратура Запорізької області, за моєю інформацією, робить це необ'єктивно... Я дуже задоволений, що цю справу передали в НАБУ. Якщо ШИШКА (Ігор ШИШКА, головлікар. -- Авт.) винен -- він відповідатиме".

 

Перепалка продовжувалася майже 10 хвилин, і лише після її завершення перейшли до розгляду іншого питання. Зокрема, до заблокованих у тому ж держбюджеті коштів на оборонні споруди Запорізької області. Нині виникла велика заборгованість перед підрядниками, а нагальні витрати фінансуються з благодійного Фонду оборони регіону.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України