Середній десантний корабель Військово-морських сил України "Кіровоград" перейменували на честь загиблого в зоні проведення АТО капітана І рангу Юрія ОЛЕФІРЕНКА. У відповідному Указі Президента про перейменування зазначається, що рішення було ухвалене, зважаючи на його особливі заслуги перед Батьківщиною та зразкове виконання навчально-бойових завдань екіпажем корабля.

 

На знімку:

 

СДК "Кіровоград" під час виконання завдань

 

Про це екіпажеві повідомив сам глава держави, перебуваючи разом із міністром оборони України Степаном ПОЛТОРАКОМ в Одесі з нагоди Дня Військово-морських сил Збройних Сил України.

 

Президент висловив тверде переконання, що загиблий герой -- командир морського центру спеціального призначення, достойний того, щоб його ім'я з'явилося на борту бойового десантного корабля.

 

Юрій Олефіренко загинув 16 січня 2015 року поблизу Маріуполя. Його підрозділ потрапив під мінометний обстріл. Офіцер закрив собою трьох підлеглих від вогню, та сам при цьому зазнав смертельного поранення. Дорогою до лікарні командир помер.

 

В урочистостях з нагоди перейменування СДК "Кіровоград" взяла участь делегація від Кіровоградщини на чолі з головою ОДА Сергієм КУЗЬМЕНКОМ, в складі якої були й земляки Юрія Олефіренка з Бобринецького району -- перший заступник голови райдержадміністрації Валентин МЕЛЬНИК, військовий комісар Микола КАПІТОНЕНКО, директор Бобринецького відділення товариства сприяння обороні України Володимир ВОЛКОТРУБ та підприємниць Олександр ПЕТРОВ. З нагоди професійного свята та перейменування корабля земляки передали його команді принтер.

 

Бобринецький район підтримує постійний зв'язок із екіпажем корабля -- допомагає з обладнанням, проведенням ремонтних робіт, передає продукти харчування від місцевих фермерських господарств.

 

Петро МЕЛЬНИК.

Фото надано автором.

 

Голос України