А після цього вимагала в матері викуп у десять тисяч гривень. Власне викрадення організувала 15-річна дівчина із Шепетівського району на Хмельниччині, яка пішла гуляти, але додому так і не повернулась. Раніше вона могла ночувати у своїх подруг, тож мати сподівалася, що вранці дочка прийде додому. Натомість жінка отримала смс-повідомлення, в якому йшлося про те, що дівчину викрали і якщо вона хоче бачити її живою, потрібно приготувати викуп.

 

Налякана жінка одразу звернулась до правоохоронців. На пошуки неповнолітньої був піднятий увесь особовий склад місцевої поліції. Тим часом втікачка зателефонувала до своєї хрещеної і повідомила, що її тримають у підвалі і вже впродовж двох діб не дають їсти. А у відповідь почула, що на її пошуки вже підняли усіх правоохоронців району.

Зрозумівши, що накоїла, дівчина вирішила повернутися, намагаючись дограти свою роль до кінця. Її знайшли на одній із вулиць сусіднього села. Правоохоронцям школярка розповіла, що їй чудом вдалося втекти від викрадачів. Проте поліцейські швидко дізнались правду. Як виявилось, увесь цей час вона була в свого знайомого, з його ж телефону дзвонила і надсилала смс-повідомлення.

 

Ірина КОЗАК.

 

Хмельницька область.

 

Голос України