Злочину бездіяльність посадових осіб ДП "Сільськогосподарське підприємство Устинівського виправного центру УДПтС України в Кіровоградській області № 37", що завдала державі збитків на 1,8 млн. грн., викрили працівники прокуратури.

 

Як повідомила прес-служба прокуратури області, при наданні земель держпідприємства в користування фермерському господарству вартість послуг за використання була занижена, внаслідок чого виникла значна заборгованість. Проте борг у документах підприємства не відображався, й будь-яка претензійно-позовна робота щодо повернення коштів посадовцями не проводилася.

 

За фактом неналежного виконання службових обов'язків посадовцями виправного центру слідчі розпочали кримінальне провадження. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Покарання може становити від 2 до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 100 до 205 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України