Розслідування резонансного ДТП, що сталося на об'їзній дорозі навколо Вінниці минулої суботи, 1 серпня взяла під контроль прокуратура області.

 

-- Після смерті в лікарні двох водіїв кримінальне провадження перекваліфіковано з ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України на ч.3 тієї ж статті, -- повідомила прес-секретар прокурора Вінницької області Ірина ВИХОВАНЕЦЬ. -- Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох і більше осіб.

 

Унаслідок  зіткнення чотирьох автомобілів, постраждало десятеро людей, з них п'ятеро -- діти. На ранок понеділка діти і водій автомобіля "Ніссан" перебувають в лікарні. Водій автомобіля "ВАЗ-2105", який виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з мікроавтобусом "Фольксваген Т4", у салоні якого перебувало шестеро пасажирів, помер в лікарні. Лікарям не вдалося врятувати життя водія "Фольксвагена Т4". Пошкоджено також автомобілі "Ніссан"  та "Мерседес".

 

-- У кримінальному провадженні проводяться допити свідків, призначено судово-медичні та криміналістичні експертизи, виконуються інші першочергові слідчі дії, спрямовані на швидке, повне та неупереджене дослідження обставин кримінального правопорушення, -- зазначила Ірина Вихованець.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України