Минулих вихідних у Понорниці (Коропський район) відбувся перший на Чернігівщині міжрайонний турнір з футнету. Його організатором став палкий прихильник спорту, меценат, депутат обласної ради Володимир Селянський.

 

На знімку:

 

учасники турніру

 

Учасницями стали спортсмени села Чорнотичі Сосницького району, команди з Коропщини ("Білі роси", "Еней" і "Спиртовик") та Києва ("Голосєєво" і "Хелс-груп"), -- загалом майже три десятки спортсменів. Проходили змагання дуже жваво й емоційно. Численні глядачі отримали масу задоволення.

 

Варто відзначити, що серед учасників турніру був Ігор Костюк -- колишній футболіст київського "Динамо". Нині Ігор Володимирович працює з обдарованою спортивною молоддю тренером київського "Динамо" U-21 і футнет для нього -- хобі.

 

Переможцями ж чемпіонату стали столичні команди "Голосєєво" та"Хелс-груп". Їх нагородили кубками, а керівник фермерського господарства "Золотий пармен" (Короп), депутат обласної ради Микола Мисник вручив переможцям ще й по п'ять літрів високоякісного соку. Найкращим гравцем змагань названо чемпіона України з футнету Ігоря Павлішина (Київ) -- він також отримав відзнаку.

 

Для учасників турніру була організована й цікава культурна програма: екскурсія мальовничими місцями Мезинського національного парку та риболовля.

 

Організатор турніру Володимир Селянський в коротенькому інтерв'ю сказав, що треба докладати зусилля до того, щоб життя в глибинці не згасало, щоб молодь залучалася до спорту і щоб не тікала назавжди з села, а поверталася в рідні місця освіченою, з новими знаннями і перспективами. А перспективи для цього є, переконаний Володимир Селянський, треба тільки не сидіти склавши руки, а рухатися. Бо дорогу й справді здолає тільки той, хто йде...

 

Інеса ФТОМОВА.

Фото надано автором.

 

Чернігівська область.

 

ДОВІДКА. Футнет -- доволі молодий вид спорту, який стрімко розвивається в Україні. Це сімбіоз футболу, волейболу та тенісу. По-народному футнет ще називають тенісболом. Гра проходить на майданчику з розмірами волейбольного. Сітка -- опущена. М'яч (футбольний) під час гри має торкатися майданчика (теніс). У грі наявні паси, атаки, прийоми м'яча, три торкання на команду (волейбол).

 

Голос України