АНТИКОРУПЦІЯ

 

Сімнадцять вагонів із українським лісом, які росіяни готували на експорт, передані поліції як речовий доказ у кримінальному провадженні, заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. А Ужгородський міськрайонний суд розглянув протоколи про порушення митних правил стосовно ТОВ "Укрліскомплекс", яке під виглядом паливної деревини намагалося вивезти до Чехії 24 залізничні вагони з українським кругляком.

 

На фоторепродукції:

 

документи, які підтверджують сказане

 

Фото надано
прес-службою ОДА.

 

Під час перевірки виявилося, що заявлені ТОВ документи містять неправдиві відомості щодо кількості лісу, його розмірів та митної вартості, а сертифікат про походження лісоматеріалів виданий взагалі на іншу партію деревини. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підроблених документів). Двома постановами суду матеріали про порушення митних правил, складені Закарпатською митницею ДФС відносно 17 вагонів із лісом ТОВ "Укрліскомплекс", передані до слідчого відділення Ужгородського райвідділу поліції, яке веде розслідування.

 

-- Це те товариство, яке заснували громадяни Росії, щоб вивозити до Європи український ліс після введення санкцій ЄС проти Росії, -- наводить слова  Г. Москаля прес-служба ОДА. -- Згідно з рішенням суду, сімнадцять вагонів,  затриманих на кордоні, передані слідству як речові докази. Щодо інших  триває судовий розгляд.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України