На "Запоріжсталі" практично без перерви -- одразу після пуску газоочистки агломашини № 5 -- розпочалося нове будівництво. Протягом трьох місяців будівельники і монтажники мають завершити весь газоочисний комплекс найбільшого забрудника пилом -- агломераційного виробництва запорізького металургійного велета. Останнє, нагадаємо, є підготовчим процесом перед завантаженням залізорудної сировини у доменну піч. Так завершується процес, який було розпочато ще у 2013 році -- введенням в дію газоочистки агломашини № 1.

 

"Ми системно працюємо над екологічною модернізацією агломераційного цеху. Послідовне будівництво газоочисток здійснюється протягом більш як двох років. До кінця жовтня буде закінчено газоочистку шостої агломашини і повністю введено в експлуатацію весь газоочисний комплекс аглофабрики, який забезпечить істотний результат зниження викидів всього підприємства", -- заявив з цього приводу генеральний директор ПАТ "Запоріжсталь" Ростислав Шурма.

 

До сказаного варто додати лише те, що все газоочисне обладнання виготовлене на Бердичівському машинобудівному заводі "Прогрес" і, частково, німецькою компанією REITZ.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України