Оскільки судова справа щодо батальйону «Торнадо» набула в Україні широкого розголосу, то голова Закарпатської ОДА, повідомляє його прес-служба, захотів зробити деякі роз’яснення щодо діяльності цього підрозділу на Луганщині у той час, коли він там керував обласною військово-цивільною адміністрацією. Ось на чому акцентує увагу Геннадій Москаль: «Обласна адміністрація діяла чітко в рамках міжнародної Женевської конвенції «Про захист цивільного населення під час війни». З прикрістю наголошую, що мирних людей на лінії розмежування доводилося захищати не тільки від бойовиків так званої ЛНР, а й від деяких своїх «захисників», котрі прийшли на війну не захищати Україну, а наживатися. Коли ж цих людей почали притягати до кримінальної відповідальності, вони взялися влаштовувати різноманітні піар-акції, щоб відвернути увагу від своїх злочинів і зобразити себе «героями, що потрапили під репресії влади».


Класичний приклад цього — затримання батальйоном «Торнадо» в Попаснянському районі поїзда, що віз вугілля на Алчевський коксохім. Завод зареєстрований і платить величезні податки на контрольованій Україною території, а поїзд мав усі необхідні дозволи Антитерористичного центру на перетин лінії розмежування. «Торнадо» зупинив поїзд на станції Світланове наприкінці червня 2015 року, через кілька місяців після того, як цей підрозділ (створений із раніше судимих осіб на базі розформованого за дискредитацію МВС батальйону «Шахтарськ») вивели зі Станиці Луганської в Лисичанськ через численні злочини».


Ще на початку березня минулого року Г. Москаль спрямував тодішньому Генеральному Прокурору України Вікторові Шокіну звернення з проханням «навести лад із військовослужбовцями, які займаються протиправною діяльністю і щодо яких надходять численні скарги від цивільного населення на лінії розмежування. Лист стосується не тільки «Торнадо», а й інших підрозділів, і це є найкращим доказом, що жодної цілеспрямованої атаки саме на «Торнадо» не було й немає. Війна, на жаль, народжує не тільки героїв, а й негідників та мародерів. І завдання держави в тому, щоб кожен із них був покараний по заслузі».