Із названих Євгеном Пановим «диверсантів» один — пенсіонер, у другого — інвалідність


У Запоріжжі відбулася прес-конференція бойових побратимів Євгена Панова, котрого після відомих подій у Криму оголосили «терористом». Олег Коломоєць та Руслан Селезньов звернули увагу присутніх на відверті невідповідності версії російських спецслужб. По-перше, Євген Панов і в 37-й батальйон територіальної оборони потрапив лише як хороший водій. І хіба що саме цю функцію дозволяли йому успішно виконувати і стан здоров’я, і комплекція. По-друге, названі ним, і очевидно, що після катувань, прізвища інших «членів диверсійної групи» — Олега Дмитренка та Олексія Сандула теж викликають запитання. Адже обидва не залишали території Запорізької області. Окрім того перший — уже пенсіонер, а другий офіційно визнаний — після поранення — інвалідом, адже у нього напівпаралізована рука.


Щодо появи Панова в Криму, то ніяких розумних пояснень цього факту, за словами учасників прес-конференції, нема. Востаннє він виходив на зв’язок, перебуваючи у Василівці. Це на трасі Харків—Сімферополь. Дружині ж Євген повідомив, що їде до Запоріжжя на зустріч із бойовими побратимами і, можливо, там і заночує. Жінку це ніяк не стурбувало — Євген неодноразово саме так зустрічався з друзями із батальйону, з якими служив до серпня 2015 року. Тож чому і як він потрапив до Криму, абсолютно незрозуміло.


І навпаки — зрозуміло, що, найімовірніше, проїзд здійснено через Чонгар (по згаданій автомагістралі). І тоді вже нове запитання до казкарів від ФСБ: «терорист», виходить, їхав із Києва до Одеси через Владивосток? Бо з Чонгара він мав проїхати до Джанкоя, а далі через Красноперекопськ до Армянська (де, власне, готувався «теракт»). Останнє містечко розташоване на самісінькому адміністративному кордоні з Україною, але вже з боку Херсона. Втім, сюди, коли через Перекоп, веде й пряма дорога Енергодар—Каховка—Чаплинка. То навіщо тому «терористові» робити зайвий стокілометровий гак окупованою територією?


Олег Коломоєць та Руслан Селезньов закликали і місцеву владу, і Верховну Раду докласти зусиль до звільнення Євгена Панова з путінських катівень. Окрім того, висловлено занепокоєність безпекою сімей Олега Дмитренка та Олексія Сандула. Які можуть не менш дивним чином опинитися в Криму і зізнатися у всіх смертних гріхах, як це змушений був зробити після катувань Євген Панов.

Запоріжжя.