Напередодні нового навчального року свої посади втратили керівники восьми шкіл та низки дитсадків Дніпра. Їх звільнили за результатами службових перевірок, які міська влада провела у відповідь на скарги батьків на побори в навчальних закладах, повідомляє прес-служба міськради.

 

Як з'ясувалося, директори зловживали службовим становищем і вимагали з батьків гроші нібито на нагальні потреби, однак про витрати не звітували. За словами заступника міського голови Олександр Шикуленко, у деяких випадках виявили невідповідності між пожертвуваною сумою і обсягом виконаних ремонтів. Наприклад, кошти збирали на десять нових вікон, а придбали тільки три. "По кожному з директорів було проведене службове розслідування. У результаті, вони написали заяви й звільнилися", -- зазначив чиновник.

 

Як повідомив Олександр Шикуленко, за ситуацією спостерігатимуть і надалі. Зокрема, аби зробити збір допомоги школам максимально прозорим, вести чіткий облік коштів, міськрада рекомендує освітянам створити благодійні рахунки. Втілювати це у життя планують після початку навчального року. Для шкіл розроблять відповідні рекомендації, а потім проведуть спільне зібрання директорів, на якому детально розкажуть про переваги такої системи.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України