Одинадцять хвилин замість запланованих двох годин знадобилося майстрині карамелі Олені ГАБАЙДУЛІНІЙ та її юним помічникам, аби встановити рекорд -- викласти найбільший тризуб у країні із карамельок. Зробили це у рамках сімейного фестивалю "Місто професій", що проходив у Дніпрі.

 

На знімку:

 

майстриня карамелі Олена ГАБАЙДУЛІНА та рекордний тризуб

 

"Діти так перейнялися цією ідеєю, що все відбулося дуже швидко", -- каже карамельних справ майстриня. А підготовка до досягнення, за словами Олени Габайдуліної, почалася ще із понеділка. "У той день я зробила 500 штук, у вівторок -- вже тисячу, у середу -- 1 700, у четвер -- 1 900, а у п'ятницю -- решту. Всього вийшло 6 048 карамельок. Якби мені не допоміг чоловік, я б, напевне, працювала цілодобово. А так ми вправлялися до першої-другої ночі, а о восьмій ранку знову були на ногах", -- каже вона. До речі, на виготовлення солодкого герба пішло 60 кг цукру.

 

Представник національного проекту "Книга рекордів України" Ігор ПІДЧІБІЙ повідомив, що досягнення зафіксоване у категорії "Масові заходи" як найбільший герб із цукерок, викладений руками дітей. Кількість карамельок у тризубі -- шість тисяч, довжина його 3,9 м, ширина -- 2,6 м.

 

Майже три тисячі цукерок, за словами Олени Габайдуліної, через волонтерів "Сили Дніпра" передадуть у зону АТО. Також солодощі призначалися хлопцям, які лікуються у Дніпрі у військовому госпіталі та лікарні ім. Мечникова. Окрім того, карамельками почастують онкохворих діточок та маленьких переселенців. Пригостилися ними і юні учасники фестивалю.

 

Галина НЕРЕТІНА.

Фото автора.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України