На Кіровоградщині кримінальне провадження щодо службових осіб відділу освіти Світловодської райдержадміністрації, які забезпечили перемогу в тендері учаснику з завищеними ціновими пропозиціями, розпочала Знам'янська місцева прокуратура.

 

Службовці не допустили до участі в державній закупівлі послуг із постачання теплової енергії для шести навчальних закладів району фірму з вигідними ціновими пропозиціями та з належною матеріальною базою. А договір було укладено за завищеною ціною з юридичною особою, інтереси якої лобіювали працівники відділу освіти. Товариство не мало жодної матеріально-технічної бази, необхідних ресурсів та дозвільної документації для надання зазначеного виду послуг.

 

За інформацією прокуратури області, незаконними діями посадовців завдано шкоди державному бюджету в розмірі 200 тисяч гривень. Відомості про правопорушення внесено до ЄРДР за статтею про зловживання владою або службовим становищем. А таке "виявлення симпатії" може коштувати чиновникам позбавлення волі на термін до трьох років.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України