На Вінниччині опалювальний сезон планують розпочати 1 жовтня, а не 15, як у попередні роки, повідомив на засіданні Вінницької ОДА перший заступник голови Андрій Гижко.


— Необхідно відходити від старих стереотипів, коли ми розпочинали опалювальний сезон у середині жовтня, — зазначив посадовець. — Треба передусім дбати про людей. Тож першого числа наступного місяця всі організації, які виробляють і подають тепло, мають бути готові до роботи. У разі зниження температури повітря до визначених норм необхідно почати опалювати соціальні заклади медичної та освітньої сфер.


Директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков повідомив, що бюджетні заклади, які є основними споживачами твердого палива, забезпечені ним на 80 відсотків до потреби.


— Цьогоріч 26 котелень бюджетних установ переведено на альтернативні види палива, ще на 21 завершуються роботи, — уточнив Сергій Волков. — Модернізовані котельні дадуть можливість зекономити два мільйони кубометрів дорогого блакитного палива.

 

Вінницька область.