Декільком спробам незаконно перевезти до країн Євросоюзу сигарети лише протягом доби запобігли прикордонники Чопського загону. У цих вартових державних рубежів уже виробився професійний нюх на контрабандистів.

Серед тих, кого вони затримали, громадянин України, який на «Мерседесі» через пункт пропуску «Ужгород» намагався незаконно перемістити через кордон велику кількість сигарет. Під час поглибленого прикордонно-митного огляду його автівки виявлено 285 пачок тютюнових виробів, які водій заховав у конструктивних порожнинах салону. Разом із сигаретами вартістю понад 4 500 гривень було вилучено транспортний засіб 2006 року випуску, який оцінено у понад 370 тисяч гривень.


Того самого дня перевірити свою спритність вирішив ще один наш співвітчизник у пункті пропуску «Тиса». Проте під час огляду автомобіля у прикордонників виникли підозри. І не дарма, адже 330 пачок сигарет водій «Пежо» заховав у ходових колесах та в «запасці». Крім тютюнових виробів вартістю 5 610 гривень, у водія вилучили транспортний засіб, який оцінено у 16 тисяч гривень.


На обох порушників, повідомили в Чопському прикордонному загоні, складено відповідні процесуальні документи.