Для проведення заходів із ліквідації та локалізації африканської чуми свиней у селищі Кирнасівка, на Вінниччині, обласна влада виділила 150 тисяч гривень.

 

Як повідомили в департаменті інформаційної політики Вінницької облдержадміністрації, названу суму надано з резервного фонду обласного бюджету. Кошти переказано Тульчинській лікарні ветеринарної медицини. Їх витратять на проведення лабораторно-діагностичних заходів та лікувально-профілактичних робіт.

 

Нагадаємо, спалах африканської чуми свиней зафіксовано наприкінці серпня в одному з фермерських господарств селища. Понад п'ятсот голів свиней довелося спалити. По сусідству є ще декілька свиноферм фермерів. Там вірус не виявлено. З метою запобігання його поширенню поголів'я вивезено на забійний пункт. Отримане м'ясо піддадуть спеціальній обробці високими температурами.

 

За словами керівника головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорія СИДОРУКА, оперативно вжиті заходи дали можливість запобігти поширенню вірусу. В індивідуальних господарів селища нараховується 1124 голови свиней. Їх оглянули ветеринари, які працюють у селищі. Підозр на хворобу не виявлено в жодному дворі. На в'їзді до Кирнасівки встановлено чотири санітарні пости. Карантинні заходи оголошено на 40-денний термін, який спливає після першої декади жовтня.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України