Житомирський окружний адміністративний суд своїм рішенням зупинив діяльність товариства «Пріор Груп» на водосховищі «Житомирське». На судове засідання прийшли понад сотня рибалок-аматорів. А перед цим вони перекрили рух дорогою і погодилися розійтися, тільки коли їм пообіцяли, що промисловий вилов риби у водосховищі вестися не буде. Заблокувати рух машин вони вирішили після того, як під час пікетування управління охорони, використання та відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області так і не отримали відповіді на свої запитання. Керівник цього управління доводив, що він узагалі не має до цього ніякого стосунку.


Причини перекриття дороги голова ГО «Федерація риболовного спорту Житомирської області» Юрій Кошель пояснив тим, що у водосховищі взагалі не можна вести будь-яку рибогосподарську діяльність. І коли побачили, як представники київської фірми неводами виловлювали рибу, викликали поліцію. Прибула слідчо-оперативна група, яка зафіксувала незаконні дії, вилучила три кілометри неводів і рибу, яку вони вже зловили.


Документи на промисловий вилов риби було виготовлено всупереч чинному законодавству, без погодження з міською радою. За цим фактом відкрито кримінальне провадження А рибалкам-аматорам дозволяли рибалити тільки на одному березі, виділивши їм один 
кілометр.


Житомир.