Механізм поборів, організований працівниками митного поста «Тиса» на Закарпатті за пропуск в Україну мікроавтобусів, викрили співробітники СБУ.


Правоохоронці встановили, що окремі митники регулярно отримували гроші з водіїв мікроавтобусів, які перевозять посилки заробітчан з країн Європи. Такса, встановлена хабарниками, становила 400—500 євро з кожного автомобіля, повідомили «Голосу України» в СБУ. За день через митний пост «Тиса» до країни в’їжджає майже сто мікроавтобусів з відправленнями заробітчан.


Співробітники спецслужби спільно з військовою прокуратурою затримали під час отримання хабара у 400 євро митника, відповідального за протидію контрабанді та порушенням митних правил. Під час огляду приміщень митного поста оперативники СБУ виявили сім тисяч євро, прихованих у вольєрі службового собаки. Цю суму зловмисник назбирав за чотири години зміни.


Відкрито кримінальне провадження. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. За словами Володимира Колеснікова, начальника Закарпатської митниці ДФС, керівний склад митного поста «Тиса», що на україно-угорському кордоні, за грубі порушення Митного кодексу України переформатують.


— Порушників законодавства буде відсторонено від посад, на їх місці працюватимуть нові люди, — наголосив Володимир Колесніков.