Голова Закарпатської облдержадміністрації Валерій Лунченко (на знімку) рівно через тиждень після того, як обійняв посаду, провів презентаційну прес-конференцію. Насамперед наголосив, що прийшов на цю роботу за ініціативою Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка і з повною відповідальністю поставився до свого призначення.

Першочергове завдання, яке перед представниками влади на місцях окреслив новий уряд, — налагодження співпраці та порозуміння між усіма політичними силами. «Стабілізація ситуації в області — політичної та економічної — найперше, що необхідно забезпечити», — наголосив керівник ОДА. Він прислухатиметься до думки громади й активістів. Водночас ішлося й про люстрацію посадовців, «але в рамках правового поля. Має діяти закон. І механізм повинен бути чітко прописаний». Це не можуть бути «рішення окремих громадських груп, які часто між собою не можуть дійти згоди».

У кадровій роботі новий голова керуватиметься простими принципами: «Якщо людина фахова та компетентна, не має за собою корупційного шлейфа — а оцінку цьому дадуть відповідні органи, — то вона залишиться на посаді і далі виконуватиме свої обов’язки».

Валерій Лунченко представив журналістам кандидатів на заступників голови ОДА. Це керівник обласного осередку ВО «Свобода» Олег Куцин та представник ВО «Батьківщина» нинішній заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, а також Михайло Рівіс.

Фото прес-служби облдержадміністрації.