Заявивши про свою відставку з посади, керівник ГУ Національної поліції в Запорізькій області Віктор Ольховський підкреслив, що виконав обіцянку, яку дав під час призначення: пропрацювати 1,5—2 роки, налагодити справу і піти. Генерал-майор, який перебував на посаді з березня 2014 року, розповів, що відповідний рапорт він написав ще півроку тому, і ось на нього нарешті відреагувало керівництво.

Тепер уже колишній очільник запорізької поліції спростував, що його відставка пов’язана з пропозицією Генпрокурора Юрія Луценка перейти в його відомство. Нагадаємо, що минулого четверга останній представив у Запоріжжі нового прокурора області Валерія Романова.


Під час свого прощального брифінгу Віктор Ольховський висловив досить жорсткі критичні зауваження на адресу керівництва Нацполіції: «На жаль, усі ті реформи, які відбуваються сьогодні, більше нагадують піар-акції. Ми беремо окремий підрозділ, у цьому випадку патрульну службу, і починаємо по всій країні вводити цю патрульну службу, видаючи це за повне реформування нашої системи».


Генерал наголосив на неможливості ефективної кадрової роботи у відомстві: «Мені б дуже хотілося, щоб держава, після того як вона зрозуміє, що дешева поліція дорого коштує народові, забезпечила певний соціальний пакет, нормальну зарплату, яка дала б змогу нам набирати і залишати тих людей, які справді приходять служити народу, а не вирішувати якісь свої проблеми».


Водночас місцеві ЗМІ називають відставку переходом на підвищення до Києва і не виключають навіть призначення Віктора Ольховського заступником керівника одного із центральних відомств. У всякому разі на прощальному фото біля приміщення запорізького главку позувало все керівництво силових структур області на чолі з головою ОДА Костянтином Брилем.



Запоріжжя.