ПАТ «Запоріжсталь» вийшло на історичний мінімум використання блакитного палива. Прес-служба металургійного гіганта оприлюднила виробничі показники за вересень цього року. Серед найважливіших — це вихід підприємства на історичний мінімум споживання природного газу. Протягом місяця на свої виробничі потреби металургійний комбінат «Запоріжсталь» використав лише 10 мільйонів кубічних метрів газу. А річне споживання природного газу заводом впало вдвічі. Якщо 2012 року було використано 331 млн. куб. м, то 2015-го — 205 млн. куб. м. За прогнозами цьогоріч сумарне споживання не перевищить 166 млн. куб. м природного газу.


За стабільних показників виробництва таке скорочення споживання дорогого палива сталося не саме собою. Разом із виробничниками «Запоріжкоксу» запоріжсталівці реалізували проект використання вторинного коксового та доменного газу. І тепер в агломераційному цеху, на ТЕЦ та у групі прокатних цехів використовують коксо-доменні та природно-доменні газові суміші.


Не забули на «Запоріжсталі» і про вдосконалення технологічних процесів. Зокрема, про впровадження енергоефективних заходів у сталеплавильному і прокатному виробництвах.



Запоріжжя.