Уперше на Вінниччині вісім територіальних громад надали кошти з місцевих бюджетів на придбання автомобілів «швидкої допомоги». За словами голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія, це стало можливо завдяки фінансовій децентралізації.


— Уже маємо приклад, коли територіальна громада за власні кошти спорудила дитячий садок, — каже керівник області. — Тепер ще одна демонстрація фінансової спроможності сільських територій — виділення грошей на автомобілі, якими медики приїжджатимуть на виклики до хворих, а в разі необхідності доставлятимуть їх до лікувального закладу.


Загалом на придбання восьми медичних транспортних засобів використано 3,2 мільйона гривень. Закуповували їх на умовах співфінансування: половину коштів надано районним бюджетом, решту — з бюджету семи сільських територіальних громад та Гайсинської міської громади. Після врочистого вручення документів на автомобілі та ключів від них, що зробив голова облдержадміністрації під час перебування в Гайсині, транспортні засоби вирушили за місцем призначення в населені пункти Гранів, Зятківці, Кіблич, Краснопілка, Куна, Носівці, Степашки. Ще один автомобіль залишився в райцентрі для потреб районної лікарні.


Вінницька область