Підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати до рівня прожиткового мінімуму в розмірі 3200 гривень відповідає економічним можливостям країни та є лише першим кроком в удосконаленні оплати праці українців. На цьому, коментуючи під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів завершення підготовки проекту бюджету до другого читання, наголосив прем’єр Володимир Гройсман.


Коментуючи заяви про те, що в Україні може зірватися реалізація проекту Суспільного мовлення, прем’єр запевнив, що уряд готовий ухвалити всі необхідні рішення. «Ніхто не має ставити під сумнів необхідність створення Суспільного телебачення», — сказав він.


Присутня на засіданні уряду голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Вікторія Сюмар подякувала прем’єру за підтримку створення Суспільного мовлення та зауважила, що після заяви про відставку Зураба Аласанії (вчора уряд уже дозволив Держкомітету з питань телебачення і радіомовлення звільнити його з цієї посади. — Авт.) з’явилися серйозні побоювання, щоб ця реформа не зірвалася. «За цим, напевно, спостерігає все європейське співтовариство, бо політика як в Україні, так і в світі не робиться без засобів масової інформації. Адже якщо не буде незалежних ЗМІ, то в нас буде винятково олігархічна політика, бо олігархи фактично визначатимуть, хто буде в телевізорі і кого підтримуватимуть люди», — сказала глава комітету. Також вона наголосила на необхідності закладення до бюджету коштів для фінансування Суспільного мовлення.
Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, який презентував інтерактивне вирубування лісів в Україні, повідомив, що результати моніторингу в пілотній Закарпатській області засвідчили, що третина вирубок — незаконна. За його словами, загалом в області виявлено 871 ділянку суцільних вирубок лісів загальної площею 2112 гектарів, з яких 530 ділянок суцільних вирубок площею 774 гектари — це «чорне лісорубство».


Назвавши електронний ресурс «викликом конкретним керівникам територіальних держлісагентств», прем’єр підкреслив, що вже сьогодні є достатньо доказової бази для порушення кримінальних справ.