Автомобіль УАЗ, ліки й медичні інструменти, продукти, зібрані дітьми під час акції «Вінниця консервативна», — загалом понад сім тонн гуманітарної допомоги відправили двома рейсами протягом тижня вінничани у зону АТО.


— Волонтери нашого міста постійно підтримують зв’язок із військовими на сході країни, — каже керівник благодійного фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський. — Від них дізнаємося про потреби наших захисників. Одному з підрозділів, першій танковій бригаді Збройних Сил, потрібен автомобіль-усюдихід. Гроші на нього збирали громадою, були випадки, коли діти передавали по п’ять гривень, а пенсіонери — по десять. Із зони АТО заберемо на ремонт автомобіль «Міцубісі», який два роки тому теж придбали за благодійні кошти.


За словами співрозмовника, який супроводжував вантаж на Донбас, у школах обласного центру провели акцію «Вінниця консервативна», яку ініціював активіст Олександр Шемет. Учні приносили домашню консервацію. До участі в ній долучилися також у школах і громадах сіл Могилівка Жмеринського району та Соколова Хмільницького. Крім продуктів повезли запчастини до автомобілів, побутову хімію, теплий одяг тощо. Традиційно в одній з коробок — малюнки, листівки й щирі побажання воїнам від дітей.


Другий рейс очолив волонтер Андрій Нечипорук, він уже понад десять разів побував у районі АТО з гуманітарною місією. Разом із продуктами, речами першої потреби волонтери доставили двісті кілограмів медичних препаратів, що надійшли з міста-побратима Вінниці Бірмінгема (штат Алабама, США). За словами міського голови Вінниці Сергія Моргунова, який проводжав волонтерів у дорогу (міська влада щоразу надає кошти на придбання пального), американці вже п’ятий раз допомагають ліками й медичними інструментами.



Вінницька область.